BLOG:CMS :: Support Forum

Support Forum for BLOG:CMS

You are not logged in.

#1 05.02.2007 11:18

louis
newbie...
Registered: 05.02.2007
Posts: 3

error on adding a new picture..

I can create a new gallery but when I try to add photos to it I get this error:

Warning: getimagesize(galleries/./test/me2.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/louistso/domains/..... etc


gallery & test folder has permissions set to 777.

any ideas? thx

Offline

 

#2 06.02.2007 20:49

markus
newbie...
Registered: 06.02.2007
Posts: 2

Re: error on adding a new picture..

I've got the same error. I also have installed singapore 0.10.1 stand-alone, there I can upload photos without problems.

Offline

 

#3 07.02.2007 12:31

louis
newbie...
Registered: 05.02.2007
Posts: 3

Re: error on adding a new picture..

nice idea.. i'll have to give that a try

Offline

 

#4 25.02.2007 17:51

mikekiefer
BLOG:CMS Junior
Registered: 05.01.2007
Posts: 10

Re: error on adding a new picture..

getting the same error as well....

Offline

 

#5 28.04.2007 00:16

Aughavey
BLOG:CMS Senior
Registered: 08.07.2004
Posts: 50

Re: error on adding a new picture..

anybody solve this one?

Offline

 

#6 28.04.2007 17:14

Radek Hulán
Site Admin
From: Prague, Czech Republic
Registered: 17.03.2004
Posts: 2509
Website

Re: error on adding a new picture..

Try setting absolute paths in singapore.ini, especially base_path


--= BLOG:CMS developer =--

Offline

 

#7 28.04.2007 19:47

Aughavey
BLOG:CMS Senior
Registered: 08.07.2004
Posts: 50

Re: error on adding a new picture..

my error is

Warning: getimagesize(galleries/./Diversity/100thanniversary50.jpg): failed to open stream: Permission denied in /home/www/orangeao/chronicle/photo/includes/admin.class.php on line 1269

if i changed the base url to absolute the gallery does not work at all:-

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/www/orangeao/chronicle/photo/includes/singapore.class.php on line 440

Fatal error: Call to a member function on a non-object in /home/www/orangeao/chronicle/photo/templates/admin_default/header.tpl.php on line 5

Offline

 

#8 01.09.2007 21:30

adlag
newbie...
Registered: 30.08.2007
Posts: 1

Re: error on adding a new picture..

I have found a problem that more users might have.
I also get al these error messages when trying to upload images.

Even chmod 777 everything does not help. The probem is not
protection but it is ownership. When you upload an image it turns
out in my case at least that I am not the owner but the Apache
server (httpd) is. And then none of these files will be thrown up by the server
even with the right http request.
As my site runs on a commercial site there is no way
can get at the conf file of the server.
But the problem is probably with BLOG:CMS.
I have solved it (so it seems) in a clumsy way.
I rename all files and folders under photo to photo.old.
Then I install Signapore (it is everywhere on the net) in a newly created  folder
called photo. It immediately works. You can upload images.
But because you want BLOG:CMS templates you have copy (overwrite)  the template folder from photo.old to photo.

Ad

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

TOPlist