BLOG:CMS :: Support Forum

Support Forum for BLOG:CMS

You are not logged in.

#1 03.10.2006 10:51

xsoft
BLOG:CMS Junior
From: Czech republic
Registered: 02.08.2006
Posts: 34
Website

Vkládání obrázků - SOAP error

Zdravím,
v poslední verzi 4.1.2 i v 4.1.0 se mi nikdy nepodařilo vložit obrázek přes webové rozhraní - editor XStandard. Tato hláška se objeví při klidknutí na tlačítko "image":

Web Services is not avaliable. This may be tempolary so please try again later. Check your network connection. Error SOAP response

Po odkliknutí vidím prázdný adresář. Hledal jsem i jinde, ale prostě němůžu najít čím to může být. Instaloval jsem to teď i do jiného adresáře. Hostin je na Pipni, práva na adresář jsem dával podlě návodu na http://blogcms.com/?item=installation-manual  Určitě to bude nějaká blbost proč to nejde, ale děsně mě to štve. Tohle je taková pěkná feature, kterou bych fakt rád používal.

Díky

Offline

 

#2 03.10.2006 14:20

xsoft
BLOG:CMS Junior
From: Czech republic
Registered: 02.08.2006
Posts: 34
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Může to být tímhle, nebo dá se to nějak vyřešit?

When PHP is running in SAFE mode, it's very likely that there will be problems when using the media directory (BLOG:CMS will not be able to automatically detect image sizes, or disallow uploading)

Offline

 

#3 03.10.2006 21:46

wistar
newbie...
From: Prostejov
Registered: 03.10.2006
Posts: 4
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Já mám podobný problém: upload funguje, ale systém uložené obrázky nevidí, přesto při opakovaném uploadu toho samého hlásí, že obr tam už je a ten druhý je nutno přejmenovat.

Řeším to vkládáním adresy obrázku

Code:

*./1/Image/blabla.jpg*

-jsem na takovéto pomůcky zvyklý z jiných systémů, ale u tohoto je to jediná vada na kráse a potěšilo by mne, kdyby se to dalo nějak vyřešit.

Vidím, že oba máme hosting wz.cz, tak zda nebude problém tady.

Offline

 

#4 05.10.2006 18:09

xsoft
BLOG:CMS Junior
From: Czech republic
Registered: 02.08.2006
Posts: 34
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Me nejde ani uploadnout ten obrazek wink Ale ze by to bylo "jen" SAFE modem se mi nezda. Ten je preci na 90 procentech vsech serveru, ne? (jinak si nekdo koleduje o hck)

Offline

 

#5 06.10.2006 01:18

Radek Hulán
Site Admin
From: Prague, Czech Republic
Registered: 17.03.2004
Posts: 2509
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Pokud si v nastavení uživatele zapnete klasický XHTML editor místo XStandard, a zkusíte nahrát obrázek, funguje to?


--= BLOG:CMS developer =--

Offline

 

#6 06.10.2006 21:24

wistar
newbie...
From: Prostejov
Registered: 03.10.2006
Posts: 4
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Radek Hulán wrote:

Pokud si v nastavení uživatele zapnete klasický XHTML editor místo XStandard, a zkusíte nahrát obrázek, funguje to?

Nahrávat obrázky, alespoň mně, včetně vytvoření nových složek, jde ve všech editorech. Dokonce se k obrázkům správně přidá datum uploadu.
Jen je potom žádný z editorů (ani XStandard) nevidí.

Pokud to dělá jen nám dvěma, tak bude možná probém na hostingu, tak se s tím nijak nezdržujte. Není problém ručně vložit URL a jinak už vše šlape, jak má.

A mimochodem díky za velice solidní CMS. Celkem dost dobře nechápu, proč se k němu tolik lidí staví tak kriticky a to i ti, kteří jsou jinak celkem rozumní.
Že by lenost v nedostatku snahy do něj proniknout či závist, že někdo něco umí udělat dobře - typické české vlastnosti? hmm

Offline

 

#7 18.10.2006 09:40

xsoft
BLOG:CMS Junior
From: Czech republic
Registered: 02.08.2006
Posts: 34
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

*XHTML editor hazi:
Chyba
Práva pro soubor/adresář nejsou správně nastavena
Collection: vidi .cache a Private collection

Kdyz byberu .cache (myslim tim pro zobrazeni vsech souboru / obrazku co jsou na vyber), tak .cache ukaze jakysi seznam, ale Private coll. ne, prestoze tam soubory mam a hazim pres FTP i XML API a funguji.

*Z instalace:
Next, you will have to issue chmod 777 (using a shall access, or an FTP client) on these directories, to make them writable by BLOG:CMS script:

/media/1/
/media/cache/

*Mam nastaveno:
Strom adresářů: root /www /media
        .cache  Adresář  4096 pocitac.com nobody  rwxrwxrwx Oct 18 03:40 
        1  Adresář  4096 pocitac.com nobody  rwxrwxrwx Oct 3 14:47

Offline

 

#8 04.03.2008 17:15

xsoft
BLOG:CMS Junior
From: Czech republic
Registered: 02.08.2006
Posts: 34
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Vratil bych se k tomuto vlaknu, jelikoz problem stale pretrvava.

Radek Hulán wrote:

Pokud si v nastavení uživatele zapnete klasický XHTML editor místo XStandard, a zkusíte nahrát obrázek, funguje to?

Ano, nahravat obrazek pres XHTML editor funguje.
XStandard hlasi stale stejne chyby (i po zmene hostingu).

Offline

 

#9 03.04.2008 10:08

xsoft
BLOG:CMS Junior
From: Czech republic
Registered: 02.08.2006
Posts: 34
Website

Re: Vkládání obrázků - SOAP error

Jak vlastne vypada vas soubor admin\plugins\wysiwyg\fckconfig.js ?

Updatoval jsem na 4.2.1c, porovnal jsem si vsechny soubory z ciste instalace a me na serveru, a ma to ted aktualni. Presto vkladani obrazku nefunguje. Trochu skoda. I Blogger nebo WP umi vkladat obrazky lepe.

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

TOPlist