BLOG:CMS :: Support Forum

Support Forum for BLOG:CMS

You are not logged in.

#1 16.02.2005 10:23

LHaase
newbie...
Registered: 16.02.2005
Posts: 2

Thumbnails not showing

I have a slight problem in that the thumbnails are showing. I have changed all the permissions, as instructed, to no avail. I have also disabled my firewall and changed my javascript settings and nothing is working.

Any ideas?

Offline

 

#2 16.02.2005 15:47

napolean
BLOG:CMS Junior
From: College Station, Texas
Registered: 11.09.2004
Posts: 33
Website

Re: Thumbnails not showing

could you list your website, so people could see this error??

Offline

 

#3 16.02.2005 17:43

LHaase
newbie...
Registered: 16.02.2005
Posts: 2

Re: Thumbnails not showing

Offline

 

#4 10.03.2005 18:18

mari
BLOG:CMS Junior
Registered: 09.03.2005
Posts: 18
Website

Re: Thumbnails not showing

Hi,

same problem here - no thumbnails showing, only the image name, although you can see the image when you click on the image name. Any idea what might be happening?

http://books.tollfreepage.com/blogcms/photo/

Offline

 

#5 11.03.2005 15:06

Chris..S
BLOG:CMS Senior
Registered: 14.01.2005
Posts: 78

Re: Thumbnails not showing

Have you checked that your PHP has the gd library installed?

If so, I think it will only generate thumbnails for .jpgs (and maybe .gifs).  If the image is another format it will display it ok but can not make a thumbnail.

Offline

 

#6 11.03.2005 16:21

mari
BLOG:CMS Junior
Registered: 09.03.2005
Posts: 18
Website

Re: Thumbnails not showing

Thanks, Chris. Gd is installed, as is ImageMagik (see php info on http://books.tollfreepage.com/info.php). Any other suggestions?

Mari

Offline

 

#7 13.03.2005 02:19

Chris..S
BLOG:CMS Senior
Registered: 14.01.2005
Posts: 78

Re: Thumbnails not showing

the thumbnail images are generated on the fly by photo/thumb.php.  if you look at the source html you will see all the thumbnail images have src properties that look like

thumb.php?gallery=./GalleryName/image.jpg&width=100&height=100

I copied out one of the src references from your gallery and pasted it into my browser and it came back with a 404 error (page not found).

Do you have that page?
The only other thing I can think to check is your photo/data/cache folder.
- are there any thumbnails in that folder?
- if so, what are their permissions?  what is are is their owner? group?

Offline

 

#8 13.03.2005 11:43

mari
BLOG:CMS Junior
Registered: 09.03.2005
Posts: 18
Website

Re: Thumbnails not showing

Hi Chris,

Thanks for that - you helped me solve the mystery. The problem was that photo/thumb.php had not been uploaded! The server was playing up when I was FTPing all, and that file obviously got left behind!

I'm very happy it's all fixed now. smile

Thanks again,
Mari

Offline

 

#9 23.10.2005 16:54

nyeung
newbie...
Registered: 23.10.2005
Posts: 2

Re: Thumbnails not showing

Hey my thumbnails dont work and i have nothing in cache

http://nathanyeung.com/photo

Offline

 

Board footer

Powered by PunBB
© Copyright 2002–2005 Rickard Andersson

TOPlist